Asociatia Educatie Prin Aventura Remetea Chioarului

Asociatia Educatie Prin Aventura Remetea Chioarului

Trimite un copil in tabara de astronomie Explore The Sky

Status: Fundraising

Vom asigura participarea gratuita pentru 10 copii fara posibilitati.

[ Show more ]

0 RON

Sumă:

1

Galantomi:

0

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Tabara de astronomie “Explore the Sky” va explora tema universului vizibil si invizibil, prin lecturi, activitati practice si observatii nocturne cu telescoape si alte instrumente din observatorul nostru astronomic tip dome.
Activitatile sociale (activitati de recreere in aer liber, citit, activitati artistice) si excursiile (ca vizita la Planetarium Baia Mare, Cetatea Remetea Chioarului, Biserici de lemn), vor contribui la transformarea taberei intr-o experienta memorabila pentru copii si adolescenti.
Aici micii fotografi astronomici si de peisaje pot invata sa obtina cele mai bune fotografii cu cer de noapte instelat, in combinatie cu peisaje uimitoare.
Tabăra ofera cazare cu pensiune completă la corturi moderne (tip glamping) cu mese incluse, supravegheata de către personal profesionist, iar toate activitatile de agrement, materiale, excursii, transport intern sunt gratuite.
Vom oferi 10 bilete gratuite pentru copii fara posibilitati, care să participe la tabăra noastră.
Cand si unde?
Tabara va fi localizata intr-o zona cu poluare luminoasa slaba, in Remetea Chioarului, judetul Maramures, si va fi tinuta in fiecare an in aceasta zona cu cer intunecat si instelat.
Tabara se defasoara pe o suprafata de 20 000 metri patrati intr-o zona recomandata pentru observatii nocture cu imagini de neegalat, datorate claritatii aerului și pentru ca e o zona ferita de poluarea luminoasă.
Cand? In perioada 08-14 August 2021 cand sunt o multime de evenimente Astronomice.
August 8 – Luna Noua - Luna va fi situată pe aceeași parte a Pământului cu Soarele și nu va fi vizibilă pe cerul nopții. Această fază are loc la ora 13:51 UTC. Acesta este cel mai bun moment al lunii pentru a observa obiecte indepartate, cum ar fi galaxii și grupuri de stele, deoarece nu există lumină lunară care să interfereze.
August 12, 13 – Perseide Ploaie de Meteori -Perseidele sunt una dintre cele mai bune ploi de meteori de observat, producând până la 60 de meteori pe oră in perioada de vârf. Este produsă de cometa Swift-Tuttle, care a fost descoperită în 1862. Perseidele sunt renumite pentru producerea unui număr mare de meteori strălucitori. Semiluna crescândă va apune devreme seara, lăsând cerul întunecat pentru ceea ce ar trebui să fie un spectacol excelent. Cea mai bună vizionare va fi dintr-o locație întunecată după miezul nopții. Meteorii vor radia din constelația Perseus, dar pot apărea oriunde pe cer.
Cazarea va fi asigurată în corturi glamping cu condiții de 4 stele. Ne-am propus cu adevărat să creăm un nou standard pentru ospitalitatea în aer liber cu corturile noastre. Coturile vor fi dotate cu paturi simple si duble, perne, lenjerie de pat, cuvertură, noptiere, covoare de pluș și perne de podea, iluminare ambientală, scaune și poate încăpea până la 4 persoane. Corturile sunt complet rezistente la zăpadă și ploaie și au, de asemenea, ferestre de ventilație pentru lunile de vară cu protecție împotriva insectelor.